Something Went Wrong While Configuring Your Insteon Hub

 
 
somethings-wrong.png
 

 If you are attempting to add an Insteon Hub and receive an error stating “Something Went Wrong” or “Something’s Wrong” it is most likely because the Hub already registered with an Insteon Account. This could happen for a couple of reasons:

  • You purchased the Hub from somewhere other than Smarthome.com or received it as a second-hand device from a friend or family member

  • You have previously configured the Hub with an Insteon account and don’t have a record of your login information

Note: before continuing with the steps below, if you purchased the Hub to replace one that is no longer working AND you have Insteon devices already set up in your home, you may be entitled to a free warranty replacement. Learn more.

Confirm Account Already Associated with Insteon Hub

  • Make sure the Hub is connected directly to your router with an Ethernet cable and also plugged into power.

  • Confirm that the LED indicator located in the front of the Hub is on

  • Open up a web browser on a device that is connected to your network and visit the following page: http://connect.insteon.com/getinfo.asp

  • You should see an image on the page that looks similar to this:

configured-account.png
  • If the Insteon Hub that you are trying to configure already has an account on it, it will show up with the “Configured Connect Account” as TRUE. If there is no account on the Hub it will display as FALSE.

  • In order to clear the account from the Hub, please send an email to support@insteon.com and include the following information

  • Your name

  • Your phone number

  • A request to delete the account associated with the Hub

  • Attach a photo of the bottom label of your Hub so that the Insteon ID is clearly visible

hub_2_underside.png

After we receive the email a member of our support team will be in touch within two business days to assist. Thank you for your patience.